SHARING IS CARING... Ez a blog egy barátnői összefogás és kezdeményezés eredménye, a célja, hogy segítsünk egymáson és tudatosan élő emberekké váljunk. Ha Te is tagja szeretnél lenni a SZÍVESSÉGBANKNAK vagy küldetésednek érzed, hogy megoszd másokkal hasznos infóidat, tanácsaidat, jól bevált háziprkatikáidat és egészséges receptjeidet, akkor ne fogd vissza magad, oszd meg barátaiddal a blogot vagy írj emailt.
2009. október 22., csütörtök
Zsályás-sonkás kosárkák
Hát, ez egy kicsit molyolós történet, de nagyon megéri.
Szerencsére Hellusom tündéri, mert délelőttönként kiszámíthatóan alszik 1,5 órát még mindig, és ezzel az idővel tudok tervezni.
Előre félek mi lesz, ha már nem igényli majd...
Szóval Évi barátnőmet vártam vele (Hollandiában lakik), gondoltam uzsonnára Ő is enne valami hangulatosat, finomat.
1, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, utána a muffintepsi 12 mélyedését alaposan kivajazzuk.
2, a tésztához összekeverjük az alábbiakat: 25 dkg finomliszt, 1 ek. oregano (morzsolt), 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, őrölt bors, 4 ek. hideg víz.
3, összegyúrjuk a tésztát, hurkát formázunk és 12 darabra osztjuk, majd kibéleljük vele a muffintepsi mélyedéseit. Megszurkáljuk villával, majd kis db sütőpapírt nyomkodunk a tetjükre, melyekre rizst teszünk, h biztosan simuljon a tésztához.
4, A tésztakosárkákat 15 percre betesszük a sütőbe, 10 perc után a rizses papírkákat vegyük ki. Amikor kivesszük őket, kenjük át őket felvert tojásfehérjével.
Ezalatt a sütőt kicsit lejjebb vesszük, 175 fokra, és mialatt kicsit kihűlnek a kosarak, gyorsan elkészítjük a tölteléket.
5, Töltelék: 15 dkg sonka, 1 ek. zsálya, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg parmezán sajt, 3 tojás, 2 dl tejszín (ez sztem elhagyható...), só, bors.
Az apróra vágott sonkát olivaolajon megpirítjuk, majd ha kész és picit hűlt, hozzákeverjük a zsályát, a zúzott fokhagymát és a sajtot.
A tojásokat a tejszínnel (vagy anélkül) habosra habarjuk és összeforgatjuk a sonkás keverékkel.
Ezután már csak meg kell tölteni a kosárkákat és 15 percig sütni.
Nyámmmmmmmmmmm:-)))
Jó étvágyat,
Eszter
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése