2010. augusztus 29., vasárnap

Cukkinis-kukoricás csemege

Kriszta receptje:

Elle magazinban láttam, kipróbált, jó kis vendégváró, vagy meleg előétel, illetve gyerkőcöknek is finom uzsi lehet. Kb 25 perc (+ 15 p a pihenő a tésztának és a szakácsnak)

Hozzávalók 24 lepénykéhez:
20 dkg liszt, kevés sütőpor, 2 dl tej, 1 tojás, 25-30 dkg csemege kukorica, 1 közepes cukkini, 2 újhagyma, olaj, füstölt lazac és koriander (nem kötelező), tejföl

Lisztet és sütőport összekeverem egy tálban. Tojást felverem tejjel és apránként adom a liszthez, sima tésztává gyúrom. A lecsöpögtetett kukit, lereszelt cukkinit és a finomra vágott hagymát bele a a tésztába. Kicsit megsózom és negyed órát állni hagyom. Serpenyőbe olaj, amikor forró, bele néhány evőkanál tészta, néhány cm távolságra egymástól, mert megnő. Egy kanálból lesz kb egy fél tenyérnyi lepényke. 1-2 perc múlva megfordítom őket. Ha kész, rátépkedem a lazacfilét, koriandert és tejfölt csepegtetek rá. HAMMMMMM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése