2009. május 31., vasárnap

Zöldséges bulgur

Mostanában az egyik kedvencem a bulgur. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Magyarul búzatöret, nagyon egészséges és finom, hamar elkészül (1 csésze bulgurhoz 2 csésze vizte kell adni). Édességnek is elkészíthető. Bővebben a bulgurról: http://chiliesvanilia.blogspot.com/2008/07/bulgur-ami-nem-kuszkusz.html

Hozzávalók:
Póréhagyma, cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika, répa, bulgur, olivaolaj (bármi más zöldség), pirított szezámmag, só, bors, bio vegeta
  1. Póráhagymán a répát megpárolom, amikor félig kész a többi zöldséget is hozzáadom (só+bors+bio vegeta), ha kész ipari mennyiségű bazsalikomot adok hozzá.
  2. Amig a zöldségek párolódnak, felteszem főni a bulgurt, sóval, borssal, bio vegetával.
  3. A zöldséges raguba belekeverem a bulgurt, a tetjére pirított szezámmagot és parmezánt teszek (csak igazit, nem a dobozos paraszt verziót!).

Jó étvágyat,

Ányez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése