SHARING IS CARING... Ez a blog egy barátnői összefogás és kezdeményezés eredménye, a célja, hogy segítsünk egymáson és tudatosan élő emberekké váljunk. Ha Te is tagja szeretnél lenni a SZÍVESSÉGBANKNAK vagy küldetésednek érzed, hogy megoszd másokkal hasznos infóidat, tanácsaidat, jól bevált háziprkatikáidat és egészséges receptjeidet, akkor ne fogd vissza magad, oszd meg barátaiddal a blogot vagy írj emailt.
2009. szeptember 1., kedd
Túrótorta (kekszes, áfonyás)
Először Edit barátném szülinapjára akartam készíteni, és hogy tutira menjek, megcsináltam a családnak előző héten. Isteni lett, képen láthatjátok, még jól is nézett ki:-).
De amikor Editét szedtem volna ki a tortaformából, nem ment, és több helyen berepedt...sebaj, azért így is finom volt...
Hozzávalók:
25 dkg keksz, 12 dkg vaj (igazság szeint nekem ezekből több kellett, úgy 35 dkg keksz és 20 dkg vaj), 30 dkg bogyós gyümölcs
Töltelékhez? 25 dkg túró, 25 dkg krémsajt, 2 kk reszelt citromhéj, fél dl citromlé, 17 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tejföl
1, ledaráljuk a kekszet, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat és összegyúrjuk. Szétnyomkodjuk egy 22-es tortaformában és lehűtjük fél órára.
2, előmelegítjük a sütőt 160 fokra
3, elkészítjük a tölteléket:
A túrót összenyomkodjuk kicsit, hozzátesszük a krémsajtot, citromhéjat és cukrot. Botmixerrel )nem szükséges feltétlenül) simára keverjük, közben hozzáadjuk a tojást, tejfölt és citromlevet.
4, beleöntjük a tölteléket a tésztába és 1 és 1/4 óráig sütjük. Nyitott sütőnél hagyjuk kihűlni.
5, legalább 3 órára érdemes hűtőbe tenni, de inkább egy éjszakára.
6, tálaláskor a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
nagggggyon fincsi!
Jó étvágyat!
Eszter
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése