2010. szeptember 10., péntek

Babaápolás?

Nekem nagyon szimpatikus az alábbi történet, melyet Antal Vali weboldalán olvastam. Sajnos a legtöbb babakozmetikumban (a gyógyszertáriakban is) is nagyon sok a nem odaillő (hogy finoman fogalmazzak) alkotóelem. A leggázabbak a pospitörlő kendők, azt hónapokig nem is használtam, most a dm Babylove olajos (zöld) verzióját használom, abban nincs semmi ártalmas.

Én a gyerekorvos és a védőnő tanácsa ellenére G-t születése óta természetes anyagokat tartalmazó szerekkel ápolom, még az ekcémájára is szteroidmentes kenőcsöt kentem. A 9 alkalmas biorezonancia kezelés és a szuper (Dr. Sinka-Pálinkás Rita) kenőcs együtt nagyon jól működött, és majdnem teljesen elmúlt G ekcémája!


Még több babaápolási tanács itt:
www.antalvali.com


"...Akár hiszitek, akár nem, amikor szültem (4,5 hónappal ezelött, Németországban) a kórházban igy jártak el minden ujszülöttel. Elöször mi is csodálkoztunk, hogy nincsen fürösztés, de még mosdatás sem. Egyszerüen hagyták a babát egy meleg törülközöben bebugyolálva, majd kicsit késöbb felöltöztették. Másnap sem történt semmi fürdetés. A mosdatás is csak sima viz volt. A köldökére is csak egy kis gézt tettek, amit minden nap cseréltünk. Semmi kenöcs, fertötlenitö. Teljesen a szülésig semmilyen babatermékeket nem vásároltunk. Amikor hazajöttünk a bába tanácsára beszereztük a kelléket, mely a következö volt: 1 üveg olivaolaj. A tisztitás ill. fürdetés olivaolajos vizben történt és történik azóta is. A fürdetés heti 1 alkalommal történik és naponta mosdókesztyüs lemosás. Sampont és babafürdetöt azóta sem használunk. A böre pedig még mindig selymes és üde. A pelenkacserénél olivaolajas lemosás történik, majd calendulás olajat használunk és estére shea vajat. Kiütése nincs. Ennyi az összes baba "kencénk". A haja selymes és fénye. A köldökcsonk ápolása pedig sima hajszáritóval történt, minden egyes pelenkázás alkalmával egy kicsit leszáritottuk. 10 napon belül szépen leesett, nem gennyesedett, nem fertözödött el. Szerintünk az egyik legegyszerübb módszer volt. Tisztitókendönk nincs. A bába annak idején azt mondta, hogy az Anyuka kezénél nincsen finomabb kendö és puhább, ami jót tesz a babának és a mamának..."

1 megjegyzés: