2010. január 22., péntek

Spenótos ricottás gnocchi


Kezd visszatérni a kapacitásom a főzésre :-) rég nem látott barátosnémat ezzel vártam ebédre. Sthál Juci (akiért nem rajongok, de vannak jó receptjei) olasz szakácskönyvéből a recept. Nagyon könnyen elkészítehető, megilleti a 'for dummys' cimke is.

Hozzávalók a gnocchihoz: 450 g fagyasztott spenótpüré, 250 g ricotta, 150 g liszt, 5 g reszelt parmezán (nem a dobozos paraszt verzió!!!), 1 tojás sárgája, só, bors, örölt szerecsendió,
Hozzávalók a tetejére: 1 kis doboz tejszín, 3 gerezd fokhagyma, reszlet juhsajt

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, fontos, hogy a spenótót jól ki kell nyomkodni, hogy ne legyen vizes.
  2. Forrásban lévő vízben a galuskákat két kiskanál segítségével kiszaggatni, ha feljön a tetjére még 1 percig hagyni főni, majd kivajazott zsemlemorzsázott tepsibe tenni. Ez nekem 3 menetben történt
  3. Fokhagymás tejszínnel leönteni, majd a tetjére juhsajtot reszelni, sztem fontos, hogy juhsajt legyen, mert a gnocchik önmagában nem adank sok ízt, ez teszi fel az i-re a pontot, no meg a fokhagymás tejszín.
  4. 220 fokon 30 percet sütni
4 adag lesz belőle. Isteni! Üdv,
Ányez


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése