2010. január 13., szerda

Vajon sült sárgarépa

Mostanában ez a kedvenc köretem:

A kép illusztráció (ezen nincs szezámmag)

Hozzávalók: 4-5 sárgarépa karikára vágva (ha lehet cakkos vágóval, akkor még szép is lesz), kakukkfű, vaj, pirított szezámmag, méz

  1. Kakukkfüves vajon magas főfokon megpirítom a répát, ha kap egy kis színt leveszem alacsonyra a hőfokot és párolom.
  2. Ha kicsit megpárolódott adok hozzá kb 2 evőkanál mézet, párolom tovább, míg meg nem puhul. (Kis fehérbor sem ártaht neki)
  3. Ha kész, pirított szezámmaggal megszóróm, ez adja a borsát :-), ne hagyd ki, mellesleg nagyon egészséges is.
Ma mustáros csirkéhez volt köret.

Üdv,
Ányez

2 megjegyzés: