Hozzávalók:
80 dkg krumpli
1 tojás
25 dkg liszt
őrölt szerecsendió
bors
reszelt parmezán sajt (nekem most csak a szórós verzió volt itthon:(
Szószhoz: 25 dkg csiperke gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl
A krumplit sós vízben megfőzzük. Főzés után kicsit lehűtjük, majd krumplinyomóval összetörjük.
Beleütjük a tojást, beleszórjuk a liszt egy részét, meghintjük szerecsendióval és borssal, majd kezünkkel az egészet alaposan összegyúrjuk.
Gyúrás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Az így kapott tésztából nedves kézzel hosszú nudlikat hengergetünk egy nagyobb, belisztezett vágódeszkán.
A sós vizet felteszünk forrni. Levágunk egy kis nudlit, és a vízbe dobva leteszteljük a tésztát. Ha nem jön fel 1-2 percen belül a nudli a víz felszínére, akkor egy kis lisztet kell még adni a tésztához. Ha feljön, akkor jó a tészta, késsel bele lehet szaggatni a nudlikat a vízbe (egyszerre kb. 20 db-ot). Amikor feljönnek a felszínre, szedjük ki őket. Amit megeszünk, rögtön forgassuk hozzá a szószhoz..
Ebből a mennyiségből kb. 100 nudli lesz, ami bő kétszeri ebédnek felel meg, 20-25 db elég egy személynek.
Amit nem használunk fel, betehetjük a fagyasztóba, csak elő kell kapni ha ehhez lesz majd kedvünk.
Nyammmm:-)) isteni lett, jól befaltam - remélem Atinak is ízleni fog, vacsorára...
Jó étvágyat!
Eszter
ui: Nagyon jól kijön a gnocchiban az őrölt szerecsendió, éppen csak annyira, amitől egy leheletnyi pikáns ízt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése