
A zellerhez fűződő kapcsolatom relatíve új keletű, sokáig nem szerettem, még a levesekből is kikotortam. Aztán ahogy nőttem, nődögéltem, megszerettem....az amerikai változatát is. Mostanában külön ügyelek arra, hogy amennyiszer csak lehet, zöldség alapú legyen az ebéd, így ez is gyakran sorra kerül.
- 250 gr zeller - egy jó nagy db
 - 1 közepes sárgarépa
 - 1 kis fej hagyma
 - 1l csirke alaplé
 - 1/2 pohár tejföl (90 g)
 - só, bors
 - 1/4 tk szerecsendió
 - frissen reszelt parmezán sajt
 - kruton, aki szereti
 
- Míg a zöldségek főnek, a krutont pont el tudjuk készíteni: ehhez megszikkadt fehérkenyér belsejét felkockázzuk, és egy nagyobb, olajjal kikent serpenyőben közepes lángon megpirítjuk - én nem mindig csinálok amúgy..
 - A megfőtt zeller-és sárgarépaszeleteket turmixgépbe tesszük, és a tejföllel elvegyítve pépesítjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a levest. Az egészet visszaöntjük az edénybe, és összeforraljuk.
 - Frissen reszelt parmezán sajttal és a krutonnal kiváló ebéd vagy vacsora.
 
Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése