SHARING IS CARING... Ez a blog egy barátnői összefogás és kezdeményezés eredménye, a célja, hogy segítsünk egymáson és tudatosan élő emberekké váljunk. Ha Te is tagja szeretnél lenni a SZÍVESSÉGBANKNAK vagy küldetésednek érzed, hogy megoszd másokkal hasznos infóidat, tanácsaidat, jól bevált háziprkatikáidat és egészséges receptjeidet, akkor ne fogd vissza magad, oszd meg barátaiddal a blogot vagy írj emailt.
2009. december 26., szombat
A mi karácsonyi lazacunk
Azaz tejszínes, zöld fűszeres, fokhagymával tűzdelt lazac vajas zöldbabbal és krémes krumplipürével.
A mi lazacunk természetesen nagyon egyszerű és nagyszerű:-).
Hozzávalók:
40 dkg lazac
kis zacskó zöldbab - ízlés szerinti mennyiség
2 dl tejszín
zöld fűszerekből 1 tk/féle (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom)
só, bors, olaj, vaj
krumplipüré: krumpli ízlés szerint (nálunk 4 nagyobb), 1 dl tejföl, 10 dkg ömleszett sajt (legjobb a kimért verzió), kis bazsalikom, só
1a, a lazacot lemosom, sóval bekenem és állni hagyom fél óra-órát.
1b, eközben összekeverem a zöld fűszereket a tejszínnel
1c, a zöldbabot odateszem vajban párolni
1d, a krumplit pedig főni
2, Ahogy letelt az idő, egy hőálló tál egyik felére teszek pici olajat, erre ráhelyezem a sótól lemosott és kicsit borsozott lazacot a bőrös felével, készítek a tetején 4 vágást, ezekbe fokhagymát nyomok. Melléteszem a zöldbabokat, és leöntöm az egészet a tejszínes krémmel.
Alufólia alatt előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. fél órát, majd leveszem az alufóliát és kicsit pirítom még a tetejét.
2, Mialatt a lazac sül, elkészítem a krumplipürét a fent írt összetevőkből.
Fehérborral tálalom, mennyei!
Jó étvágyat!
Eszter
ui: Hellus is nagyon ette, főleg a lazacot:-)))
ui: minket is meglepett, de nem tudtuk megenni az egészet. Ezért holnap készítek a maradékból parajos-lazacos tésztát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése