A porcukor hintés szépen megidézi a téli hangulatot...
Hozzávalók 4 főre
Elkészítés
- A csokit összetördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk.
- Belekeverjük a cukrot és ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiknél jól összekeverjük.
- Beletesszük a vanília aromát és a reszelt narancshéjat.
- A lisztbe gondosan belekeverjük a sót és a sütőport, majd a lisztet is belekeverjük a tojásos masszába. Érdemes fakanállal, mert a kézről nehezen jön le és így elég sok rátapad.
- Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
- A pihentetés után a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazzuk a tepsit.
- Most kezdődik a gyurmázás: egy kanál segítségével méretes diónyi mennyiséget kiveszünk és kezünkkel golyót formázunk belőle. Enyhén kilapítjuk és a felső felét belenyomjuk a porcukorba. Tepsire tesszük, egymástól 4-5 cm távolságra.
- 12-14 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert megég az alja.
Pléhdobozban eláll több napig, tehát másnap érkező vendégeknek is kiváló.
Isssssteni! És nagyon szép, rusztikus látvány a repedezett tetejével...
Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése