Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
- A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
- Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát.
- Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle. Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 1 tábla tortabevonót (én jó minőségű 70%-os étcsokit használnék) 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Jó étvágyat!
Ányez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése