
Szeretem az olyan ételeket, amikhez szinte mindig minden van a háztartásomban, nem kell külön bevásárolni.
Ez a tészta ilyen, ráadásul gyors és eddig mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag farfalle
1 csirkemell
3/4 üveg pesto
1 főzőtejszín
15 dgk ricotta sajt
fokhagyma, petrezselyem
parmezán
2 dl száraz fehérbor ( a főzéshez....az evéshez kicsit több:-))
A csirkemellet apró darabkákra vágom, sózom, borsozom, fokhagymás olívaolajon megsütöm, majd félreteszem.
Felteszem a vizet a tésztához, mert a továbbiakban annyi idő sem kell a krémhez, mint a tészta kifőzéséhez.
Kevés olajon megfuttatom a főzőtejszínt a pestóval, majd hozzákeverem a ricottát.
Amikor rottyan egyet, hozzáteszem a csirkét.
Összefőzöm őket, és a kifőzött tésztára öntöm....
A tetejére parmezánt és petrezselymet szórók.
Fehérborral tálalom:-)))
Amire oda jutottam, hogy lefényképezem, már el is fogyott:-))
Jó étvágyat,
Eszter
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése