2009. július 21., kedd

Málnásmorzsa





A gyümölcsös ötletet bevallom, a Chili & Vaníliától "loptam", de ezt a morzsolt feltétet más sütihez már régóta használtam, csak dióval.
Ez most málnás verzió, isteni, de ribizlivel is próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom! Célszerű lédúsabb gyümölcsökből készíteni, mert amúgy is totyogós lesz.
Az előkészület kb. 5 percig tart:-)).

Hozzávalók:

50 dkg gyümölcs, 4 evőkanál cukor (én barnát használok), 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 marék szeletelt mandula, csipet só


1. Mossuk meg a málnát. Tegyük egy tűzálló tál aljára, keverjük el 3 púpozott evőkanál cukorral
2. Keverjük össze a lisztet a cukorral a sóval és a mandulával, adjuk hozzá a felkockázott szobahőmérsékletű vajat. Kézzel morzsoljuk össze a tésztát
3. Szórjuk rá a morzsát a málnára, 180-200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük, míg aranybarna lesz a teteje

Mennyei desszert, főleg nyárra...

Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése