Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
8 ek. tejföl
1/2 kg meggy (érzés szerint, de nem szabad túl sokat, mert latyakos lesz akkor)
A tojások sárgáját először a cukorral, majd a liszttel és a tejföllel (20%-os) alaposan ki kell keverni. Majd óvatosan bele kell forgatni a keményre vert tojásfehérjét. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntve mehet rá a kimagozott, meglisztezett meggy, (csak hogy ne áztassa el a tésztát) és már mehet is a sütőbe. Ennyi:) Úgy 150 fokon, 35-40 perc, de a lényeg, hogy szépen megbarnuljon a teteje, és ha beleszúrsz egy hústűt, akkor ne ragadjon már rá a tészta.
Ez az adag egy kistepsire való. És nem szabad csodálkozni, ha 20 perc alatt elfogy az egész. Ennek a sütinek ez a sorsa...
jó étvágyat
Györesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése