2009. június 10., szerda

Tejszínes-mozzarellás padlizsán




Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
1 mozzarella (én a lágyabb, vizesebbet szeretem)
3 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
3 bazsalikom
só, bors, olivaolaj

A padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, majd 10 perc múlva leitatjuk a levet róla, borsozzuk picit és elősütjük mindkét oldalán.
Egy hőálló tálba helyezzük, minden szelet tetejére mozzarella szeletet teszünk.
Az apróra vágott bazsalikomot és a karikákra vágott fokhagymát a tejszínnel együtt felforraljuk és a padlizsánra öntjük.
180 fokon 20 percig sütjük.

Ma éppen ezt csináltam ebédre magamnak (a nem profi fotókat én csináltam).
Laktató, így még maradt uzsira is:-).


Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése