2009. június 17., szerda

Zelleres vöröslencse pástétom (szerűség)

Drága Melinda kolléganőm saját találmánya! Ipari szemét helyett (szalámi) hidegen kenyérre is kenhető, vagy melegen barna magos pirítóssal is isteni. A vöröslencse 'by the way' nagyon egészséges.

Hozzávalók: (attól függ mennyit akarsz csinálni, ez kb. 4-6 adag) 2 nagy csomag zeller zöld, 10-20 dkg bolgár juh vagy kecskesajt (fetasajt is jó lehet), 1 vagy 2 bögre vöröslencse, 1 konzerv vagy ezzel megegyező paradicsom, kis fej vöröshagyma
  1. Zeller zöldet összevágva megpárolod a hagymán, majd hozzáteszed a paradicsomot.

  2. Ha a kettő összemelegedett (nem kell neki sok), hozzáteszed a sajtot, én a bolgár kecske vagy juhsajtot szeretem (jobb, mint a tehén alapú feta).

  3. A vöröslencsét talán kétszeres (csomagoláson azt hiszem rajta van) vízben felteszed főni, úgy mint a bulgurt, vagy kölest, ha kész hozzákevered a cucchoz. Fent említett módon fogyasztható. I love it!

Jó étvágyat!

Ányez

1 megjegyzés:

  1. kipróbáltam:) bevallom, muszáj volt egy kis fokhagymát tennem bele.... de tényleg nagyon jó. Györesz

    VálaszTörlés